Kuhajte sa Ljutomaniom

Assasin BBQ Pikantna krilca

Potrebno za 2 osobe 400 g pilećih krilca ½ - 1 mala žličica Ljutomania Assassin BBQ začina 1 žlica meda Aceto balsamico „Modena“ 100 ml 1 glavica luka Papar Sol Ulje Prilog: riža Postupak : Pileća krilca posoliti, popapriti i posipati sa 1 žličicom Assassin BBQ začinom. U woku popržiti pileća krilca sa svih strana te ih ostaviti sa strane da odleži. Ubaciti u tavu luk narezan na trakice, popržiti ga lagano pa ga zaliti sa balzamičnim octom. Dodati med i pustiti da lagano pirja (pustite da se ocat reducira ) jedno 10 min pa u to dodati pileća krilca. Sve lagano pustiti da se pirja narednih 20-30 min. Povremeno promješati i podliti po potrebi sa vodom. Rižu skuhati al dente. Dobar tek !

Hot Wok by Ljutomania

(za dvije osobe ) Sastojci: - rižini rezanci (može i špagete) - žlica sezamovog ulja - 1/2 dcl suncokretovog ulja - pinjoli - 1 glavica crvenog luka - malo češnjaka (režanj, dva) - dvije mrkve - 1 zelena paprika - dvije šake narezanog zelja na trakice - komadić đumbira - soja sos cca ½ dcl - tikvica, par cherry rajčica - Ljutomania Pure Fire Smoked Powder za posipati na kraju Način pripreme: Narežite na rezance mrkvu, papriku, luk, zelje, đumbir i tikvicu i zalite sa soja sosom i ostavite da se marinira cca 10 min. 2. Na vruću wok tavu ulijte sezamovo ulje i malo suncokretovog ulja i dodajte pinjole te odma dodajte narezanu mrkvu, papriku, luk, zelje, cijele male rajčice i đumbir. Tikvicu dodajte nakon 5 min.(ona se kratko priprema). Pirjati još par minuta uz stalno miješanje. Na kraju začinite sa „Pure Fire Smoked Powder" začinom. 3. Stavite tjesteninu da se skuha "al dente". 4. Pomješajte tjesteninu sa povrčem i uživajte u hrskavom ljetnom woku. Dobar tek !